photo botslide.jpg

Istanbul Food

Tuesday, September 3, 2013



Το φαγητό στην Πόλη δε διαφέρει πάρα πολύ...Ωστόσο οι γεύσεις είναι εντελώς διαφορετικές! Αρκετοί μου είπαν να προσέχω πού και τι θα φάω.Εγώ πάλι δε πρόσεξα καθόλου και το χάρηκα...


Το πρώτο γεύμα που έκανα ήταν μόλις φτάσαμε στην πλατεία Taksim και δοκίμασα το πλιγούρι τους, που γενικά το προτιμώ από το ρύζι.Ήταν τόσο νόστιμο αυτό το απλό πιάτο που μακάρι να μπορούσα να φάω και άλλο...
Την επόμενη μέρα, θέλαμε κάτι δροσιστικό, οπότε αποφασίσαμε να απολαύσουμε τη θέα από το αναψυκτήριο του Topkapi, αναμένοντας βέβαια να συναντίσουμε υψιλές τιμές.Δοκίμασα σερμπέτι τριαντάφυλλο, το οποίο σερβίρετε κρύο και είναι πολύ πολύ γλυκό!!!

Μετά από την περιοδεία μας στα μνημεία της Α.Σοφίας και του Topkapi palace καθίσαμε σε μια "ταβέρνα"-" καφε". Πολλά μαγαζιά λειτουργούν συνδιαστικά.Εκεί που εσύ  θέλεις να φας. ο διπλανός σου μπορεί να πίνει καφέ  και να κάνει ναργιλέ και ο παραδιπλανός να τρώει γλυκό ή να πίνει τσάι.
Παραγγείλαμε ένα mix grill for two και αργιάνι.Προφανώς η μερίδα ήταν μικρή, αλλά είχε το αγαπημένο μου πλιγούρι οπότε το ξεπέρασα. Επίσης για συνοδευτικό είχε καυτερό κόκκινο λάχανο.Δεν έχω ιδέα τι βάζουν στο φαγητό τους, αλλά ήταν πεντανόστιμο! Το αργιάνι τους είναι πολύ παχύρευστο και χρειαζόμουν αρκετά παγάκια για να το αραιώσω και να το κάνω λίγο πιο δροσιστικό..


Επόμενη γαστρονομική στάση ήταν σε ένα σαντουιτσάδικο για να δοκιμάσουμε τον γύρο τους και το πεϊνιρλί τους που είναι τεράστιο.Επειδή ήταν από μοσχάρι,είχε διαφορετική μυρωδιά και καθόλου λίπος.Εντελώς διαφορετική γεύση από το δικό μας γλυκό γύρο.Επίσης σχεδόν παντού φτιάχνουν φρεσκοστυμένο χυμό, που μπορεί να κοστίζει από 2-5 TRL.
Τη δεύτερη μέρα απολαύσαμε το γεύμα μας δίπλα στο Βόσπορο με αυτή την εκπληκτική θέα από το τρίτο όροφο μιας ταβέρνας.Φάγαμε μύδια με σκορδαλιά και ψάρι με γάμπαρι και μανιτάρια σε σαγανάκι.

Τέλος δε θα μπορούσα να μη δοκιμάσω το περιβόητο καζάν ντιπί και μπακλαβαδάκι με φυστίκι!

Όλα ήταν γευστικότατα και σας προτείνω εάν βρεθείτε στην Πόλη να δοκιμάσετε άφοβα τα εδέσματα τους...
Afiyet olsun
 Angie

4 comments:

Unknown said...

axxxx poso se zileuw!!thelw polu na paw stin kwnstantinoupoli!!!!!!! :)

Unknown said...

Itan pragmatika polu wraia... Sou euxomai mesa apo tin kardia mou na pas kai na peraseis teleia!!!! :)

Unknown said...

μου ανοιξες την ορεξη και τη διαθεση για ταξιδια ταυτοχρονα.:)

Unknown said...

LOL.... Sou euxomai na kaneis polla taxidia k na gnwriseis akoma perissoteres geuseis! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo envye.jpg
envye blogger theme